Lonneke

“Het was voor mij best een drempel om om hulp te vragen, maar ik ben Marijke super dankbaar voor haar begeleiding. Ze dacht mee, gaf advies waar nodig maar ze liet alle keuzes bij mijzelf. Ze gaf goede tips en handvatten om op een gestructureerde manier aan de slag te gaan en soms net even dat duwtje in de rug wat ik nodig had. Zeker een aanrader!

Jose

“Door een verhuizing in coronatijd en de daarna ontstane moeilijke omstandigheden, was mijn huis nog niet helemaal ingericht en kon ik niets meer vinden. Zelf heb ik ook wel geprobeerd orde in de chaos te krijgen maar dat lukte me niet, ik wist niet waar te beginnen en wat ik waar moest opbergen.

Ik heb veel gehad aan jouw steun en meedenken en de gezellige middagen samen.

Vooral dat je me stopte als ik weer als een dolle heen en weer liep vond ik heel prettig.

Mijn huis is heerlijk opgeruimd, ik kan alles weer vinden.”

Heleen

“Voordat je kwam was het een zooitje kon niets vinden en kocht daardoor dubbele spullen. Door jou ben ik goed gaan kijken naar alles wat ik in mijn handen kreeg. Doe ik er nog iets mee? Is het stuk? Kan het nog gemaakt? Of gewoon weggeven of weggooien. Overzichtelijk opbergen in doorzichtige opbergbakken met deksels. Na die tijd was er overzicht geordend en makkelijk te pakken om te gebruiken en veel ruimte.”

Charlotte

ik was verhuisd, zowel met mijn persoonlijke spullen als mijn werkspullen zodat ik weer aan huis kon werken. Alle spullen had ik met het verhuizen intuïtief ergens ingedeeld en met het in gebruik nemen en het leven, kwam er toch chaos in. Ik zag er tegenop om te gaan opruimen, het werd een berg in mijn hoofd en ik overzag het niet meer. Marijke kwam en alleen al haar aanwezigheid was geruststellend en bemoedigend. Ze vertelde dat zij mijn kant ook kent en echt blij wordt van iemand helpen naar een opgeruimd huis en daarmee een opgeruimd hoofd. We hebben eerst thee gedronken wat al heel fijn was, ik kon mijn verhaal vertellen en vond herkenning, voelde me gehoord en dat luchtte al op. Daarna en de weken er na hebben we een aantal keren een paar uur gewerkt, elke keer een gedeelte bijvoorbeeld één kast of de keuken. We haalden alles bijvoorbeeld uit de kast, sorteerden wat er weg kon, en maakten daarna een logischere indeling. Ik kon ook dingen laten om later uit te zoeken. Tussendoor deden we vaak ook een kopje thee omdat er emoties opkwamen tijdens het opruimen. De verstikking, het verdriet, afstand nemen van dingen met herinneringen, alles mocht voorbij komen, ook dat had een plek en Marijke legde uit dat dat erbij hoort en totaal normaal is, ook weer fijn. Daarna kreeg alles wat ik nog gebruikte en blij van werd een plek, en ook als ik nu weer rommel heb is het sneller opgeruimd omdat de basis staat. De chaos was weg, en ik kon thuiskomen in een fijn opgeruimd huis. ZO FIJN. Daardoor werd alles makkelijker en leuker, het gaf mij vertrouwen, blijdschap, energie en rust. Ik raad het echt iedereen aan!! Marijke is zo rustig, ondersteunend, positief, fijn in contact en voelt dingen aan. Ze stemt steeds af en maakt dingen af. Een topper. Bedankt voor alles Marijke!

Eddy

“Marijke is een hele fijne professional als opruimcoach. In verschillende sessies heb ik haar leren kennen als een gedegen en vakkundig iemand, wie mij echt op weg heeft geholpen naar een opgeruimd huis. Ook beslissingen die ik moest nemen om afscheid van bepaalde spullen te nemen, heeft zij mij goed in begeleid.  Na een aantal sessies met Marijke, neem ik nu zelf het initiatief om het huis verder te organiseren. Bij vragen en/of moeilijkheden kan ik haar ook makkelijk bereiken en is ze snel in het geven van een reactie. Mocht je een goede opruimcoach in armen willen nemen, zou ik direct Marijke aanraden!”

Dorien

“We wilden onze zolder opruimen maar we hadden geen idee hoe we daarmee konden beginnen. Af en toe deden we wel een opruimpoging maar er kwam nooit een echt goede structuur in ons opbergsysteem. Elke keer verzamelden we weer allerlei spullen op zolder en werd het een grote puinzooi. Daarom hebben wij Marijke ingeschakeld. Zij gaf ons praktische tips en ze heeft ons begeleid bij het opruimen van onze zolder. Haar opruimmethode passen we ook toe op andere plekken in ons huis en dat helpt enorm. Uiteraard moet jezelf de keuzes maken met wat je wegdoet of ergens anders opruimt maar Marijke helpt je bij het maken van keuzes en ze laat je inzien welke spullen waar het beste kunnen worden opgeborgen. Marijke is prettig in de omgang en denkt echt met je mee. Zij heeft van haar passie, haar werk gemaakt!”